Carte de referinţă în literatura motivaţională, cu un puternic ecou şi un impact pe măsură, chiar de la prima lectură. Etapizarea dezvoltării individuale, accentul şi reluarea inteţionată a elementelor ce constituie baza succesului, fac din lectura acestei cărţi un instrument util în construcţia imaginii de sine, a reţelelor sociale subsecvente existenţei individuale, a ţelurilor, dorinţelor şi atitudinilor personale, precum şi a modului de a abordare a muncii. Autorul se foloseşte de crearea unor imagini vizuale sugestive pentru a putea implementa ideile propuse spre promovare. Dat fiind faptul că mintea umană funcţionează folosindu-se de astfel de imagini, devine imposibilă neînsuşirea a măcar uneia dintre acestea. Spre exemplu: gândirea negativă este asimilată unei gropi de gunoi; pentru a te descătuşa de mizeriile mentale este necesară cimentarea acestora cu idei, gânduri şi atitudini pozitive. Bine creionat se regăseşte prezentat şi conceptul imaginii de sine, cu accent aşezat pe caracteristicile specific umane ale unei imagini de sine eronat formate, implicaţii asupra dezvoltării la nivelul adolescenţei şi tinereţii precum şi impactul pe care aceasta îl are asupra profesiei exercitate. O altă idee pusă sub semnului re-amintirii: unul dintre aspectele despre care suntem tentaţi să uităm este cel al sănătăţii; atâta timp cât integritatea şi funcţionalitatea corpului uman sunt în parametrii normali, nu catadicsim a ne îndrepta privirea spre acesta. Degradarea sau pierderea temporară sau definitivă a unei părţi a propriului fizic ne va determina să reevaluăm importanţa acestuia pentru noi.
Note de lectură
Victoria nu înseamnă totul de la viaţă, dar efortul de a învinge reprezintă viaţa însăşi.
Omul este destinat marilor realizări, modelat pentru succes şi înzestrat cu sămânţa măreţiei. Trebuie să fim recunoscători că semeni ai noştri au dedicat timp şi ne-au deschis ochii prin cărţile lor. E necesar să credem în potenţialul personal, să ne deschidem mintea spre frumuseţile umanului şi să rămânem conectaţi la nutrienţii măreţiei omului.
Imaginea pe care o aveţi despre personalitatea voastră vă va conduce spre vârful piramidei sau vă va îngropa în adâncurile mlaştinilor vieţii umane.
Nimeni de pe acest pământ nu vă va putea face inferiori fără voia voastră.
Eşti cineva, pentru că Dumnezeu nu are timp să dea naştere unui nimeni. Şi în momentul în care ai înţeles cât de mult valorezi în ochii Domnului, nu trebuie să ieşi în evidenţă ca să îţi demonstrezi valoarea lumii întregi.
Cel mai nefericit om de pe pământ e cel care nu ştie să zâmbească.
Dacă sunt optimist şi vesel, pot să-i transmit această stare şi semenului meu şi adevărul este că sunt gardianul semenului meu. Una dintre responsabilităţile noastre de creştin este aceea de a acorda atenţie, de a avea milă şi de a ne ajuta aproapele. Printr-un simplu zâmbet sincer şi călduros putem oferi celor din jurul nostru un dram din dragostea dăruită de Dumnezeu.
Dacă o persoană nu va reuşi în viaţă îmbrăcată în propria piele, va păşi pe nisipuri mişcătoare încălţată cu pantofii altcuiva.
Sunteţi unici prin esenţă, sunteţi valoroşi aşa că puneţi-vă talentul la treabă. Nu uitaţi că Dumnezeu v-a hărăzit un anumit talent ca să-l folosiţi nu ca să-l îngropaţi!
Oamenii de ştiinţă ne spun că – dacă omul ar încerca să creeze un creier uman – ar costa un miliard de dolari, ar avea o mărime uriaşă şi ar necesita foarte multă energie electrică pentru a funcţiona. Crearea lui ar necesita prezenţa celor mai inteligenţi oameni din lume şi – cu toate costurile, mărimile şi energiile activate – acest creier fabricat de mâna omului nu ar avea capacitatea creativă pe care Dumnezeu ne-a hărăzit-o fiecăruia dintre noi. Şi fiecare dintre noi aveam câte unul! ENORMĂ e dragostea Lui Dumnezeu pentru fiinţa umană.
Cel mai mare ajutor pe care îl puteţi oferi semenilor voştri nu este să le împărtăşiţi averea voastră, ci să le descoperiţi comorile ascunse ce zac înlăuntrul lor.
Când vedeţi talentul semenilor voştri şi îl exploataţi în folosul lor şi al celor din jur, aduceţi o contribuţie importantă omenirii.
De vreme ce cuvântul tău nu valorează nimic, nici tu nu vei valora mai mult!
Mulţi experţi spun că ar trebui să fim arestaţi atunci când ucidem timpul.
Willlim James, părintele psihologiei americane, a spus că cea mai mare descoperire a timpului nostru este faptul că ne putem schimba viaţa, schimbându-ne atitudinea.
Omul este suma totală a informaţiilor, ideilor, gândurilor care îi pătrund în minte. Dacă nu trăieşti viaţa în care crezi, vei ajunge să crezi în viaţa pe care o trăieşti.
Nu încetăm să mai muncim şi să ne jucăm pentru că îmbătrânim, ci îmbătrânim pentru că încetăm să ne mai jucăm şi să muncim.
Modul în care vă treziţi dimineaţa determină modul în care vă trăiţi viaţa.
Cu cât vocabularul unei persoane este mai bogat cu atât creşte şi venitul.(International Paper Company)
Aud şi uit. Văd, aud şi îmi amintesc. Dar atunci când văd, aud şi trec la acţiune, înţeleg şi reuşesc.
Cărţi:
• Schools without failure – William Glasser – programe ajutătoare tinerilor cu accente pe speranţele viitorului şi construcţia de atitudini pozitive
• How to be your best friend – Mildred Newman, Bernard Berkowitz
• Try giving yourself away – David Dunn
• The power of positive thinking – Norman Vicent Peale
• Think mink – Mary Crowley
O inimă veselă este o bucurie fără sfârşit.